MónNatura Pirineus

MónNatura Pirineus és un centre de natura de construcció bioclimàtica propietat de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Ofereix des de fa més de 15 anys la possibilitat d’experimentar la vida a la muntanya tot descobrint el seu patrimoni d’alt valor natural, històric, social. Una vivència educativa única a les Valls d’Àneu i als Pirineus.

.
Lleida

Un edifici bioclimàtic únic als Pirineus

,

 • L’Edifici de disseny bioclimàtic forma part i s’integra en el seu entorn a 1.530m d’alçada en una vall glacial. Aquesta singularitat, condicionada pel clima alpí, ja fa de la seva construcció una raó de ser.
  El privilegiat entorn de les Planes de Son és d’alt valor paisatgístic entre dos espais naturals protegits com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

  Aquest entorn permet realizar un gran nombre de rutes i itineraris a peu senyalitzats, diferents circuits d’orientació, i gaudir de l’aventura del Geocaching mitjançant aplicacions tecnològiques de tipus senzill i per a tots els nivells de dificultat.
 • Informació addicional: 

  La visita autoguiada a l’edifici mitjançant una app tecnològica en el interior i exterior, permet observar la seva integració real en el paisatge, la seva coberta vegetal, una façana sud amb llum natural, captadors i plaques solars per al seu autoconsum en calefacció, la caldera de biomassa, la depuradora d’aigües visitable, l’hort remeier i el compostador pels residus orgànics del centre.

  I, complementen aquest edifici, equipaments exteriors com el Centre de Fauna, l’Observatori Astronòmic i l’Estació Meteorològica.

 • Calendari: Tot l'any
 • Preu: Activitat autoguiada gratuïta
 • Durada: 2 hores
 • Dificultat: Baixa moderada
 • Adreçat a: , ,
→ Calcula la ruta